U subotu se zvanično otvara za saobraćaj Bulevar Evrope od autoputa

Poslednja deonica Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa biće otvorena za saobraćaj u subotu, 23. januara, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Saobraćajnica je završena pre dva meseca i uveliko skraćuje put od Veternika i Futoga, preko Novog naselja, do Klise i autoputa. Očekuje se da ujedno i rastereti saobraćaj u samom gradu, a naročito se to odnosi na teške kamione u Partizanskoj ulici.

Vučević je izjavio da se čekalo da se završi tehnički prijem i kompletira dokumentacija. "Za otvaranje nije čekan nikakav poseban trenutak, već je isključivi razlog zbog kog most i nadvožnjak nisu pušteni u javni saobraćaj činjenica da nije bio urađen tehnički prijem", rekao je Vučević.

Podsetimo, kamioni i automobili ovom deonicom prolaze još od početka decembra jer saobraćajaca nije bilo, a plastične prepreke na početku i na kraju lako mogu da se sklone u šta se uverila nedavno i reporterska ekipa 021.

Inače, izgradnja četvrte deonice Bulevara Evrope, od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu kanala DTD i dalje ka autoputu počela je još 2012. godine. Kasnila je, kako zbog zahtevnih radova na gradnji nadvožnjaka preko pruge i mosta preko kanala, tako i zbog pljačke oko koje se vodi sada istraga. Naime, tadašnja uprava ZIG-a je preduzeću Borovica transport davala novac za radove, koje ovi nisu uradili. Kasnije raskidanje ugovora dovelo je do dodatnog kašnjenja. Sama gradnja Bulevara Evrope počela je 2005. godine.

Autor: 021.rs

  • sasa

    23.01.2016 05:06
    sad
    e pa za mene je to bulevar evrope
  • mrva

    22.01.2016 18:13
    Most će otvoriti sam Vožd lično! I to sa blage distance, ima da preseče vrpcu oštrim pogledom.
    Kreketom će ga pozdraviti čak i ushićene žabe iz kanala.
  • borislav

    21.01.2016 17:55
    Za mene je to samo i uvek Suboticki bulevar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti