Jovanu Dejanoviću uručena Februarska nagrada

Povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada u Svečanoj sali Gradske kuće održan je prijem 32 delegacije iz gradova pobratima i gradova prijatelja.

"Ponosan sam što, obeležavajući dan kada je Novi Sad dobio status slobodnog kraljevskog grada, imamo priliku da budemo u društvu naših brojnih prijatelja iz gradova Srbije i Evrope. To je rezultat dobrih međusobnih odnosa i ubeđen sam da ćemo u narednom periodu steći još prijatelja dokazujući da smo grad otvorenog srca koji je tu i u veselju i onda kada je potrebna naša podrška i pomoć", naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao svim Novosađanima Dan Grada.

Nakon prijema u Gradskoj kući na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta održana je Svečana akademija, a gradonačelnik Miloš Vučević uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku Jovanu Dejanoviću, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada.

"Srećan sam što sam dobitnik Februarske nagrade, jer svaka nagrada, a posebno kada je reč o mom voljenom gradu, znači mnogo. Budući da sam dugo radio razne poslove u gradu, uvek sam osećao obavezu da pomognem i doprinesem boljitku grada, što sam i činio. Od maja 1942. godine kada sam pušten iz logora stacionirao sam se u Novom Sadu i sve dobre stvari, a i one manje dobre, koje su se dešavale, ja sam doživljavao sa puno zadovoljstva", rekao je Dejanović koji je novčani deo te nagrade, u iznosu od 130 000 dinara, namenio ŠOSO "Milan Petrović" za kupovinu neophodne opreme za decu iz te škole.

U okviru kulturno-umetničkog programa Svečane akademije nastupili su duo "Vokalises", plesni studio "Alegro", KUD "Svetozar Marković", tamburaški orkestar "Zorule" i glumačka sekcija Gimnazije "Isidora Sekulić".

Autor: 021

  • novosadjanin

    03.02.2016 09:23
    Kakva istorijska slika, najbolji i najgori gradonačelnik!!!!!
  • Novosadjanin

    02.02.2016 12:15
    e ko sve dobija nagrade
    Porusio je nekada prelep centar, preko groblja je postavio ruglo i utabao put buducim gradonacelnicima da urusavaju moj lep grad. Takvi su rusili i jermensku crkvu, takvi su proterali Nemce i deo Madjara i takvi su otimali imovinu postenim ljudima. Sramota.
  • novosađanin

    02.02.2016 10:16
    zaslužio je
    Čestke, sad već čika Jovi, jedini pravi gradonačelnik dokle moje sećanje doseže, tad je grad bio GRAD, sređivan i doterivan, ono što je Jovan Dejanović izgradio za svog mandata ovi današnji ne uspevaju ni da održavaju. Iz ove, "istorijske" perspektive, mogu konstatovati da je jedan od retkih koji je zaista zaslužio ovu nagradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti