VIDEO: Exit proglašen za najbolji evropski festival u 2016.

Exit je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane evropskog turističkog priznanja "European Best Destinations" koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom.

Exit je osvojio prvo mesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mesto), belgijskog Tomorrowland (3. mesto) i Glastonbury-ja (4. mesto), kao i susednog Szigeta (5. mesto).  

Iz "European Best Destinations" je saopšteno da su letnji muzički festivali deo evropskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svetu:

"Sa vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svetske destinacije broj 1 u svetu", navodi se u saopštenju iz Brisela.

"European Best Destinations" je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope. Njen rad i godišnja priznanja za koja glasaju stotine hiljada putnika širom planete, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim beleže rast globalnih turista i investitora. Nedavni primeri nagrađenih destinacija kao što su Porto i Bordo, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posetioce iz Amerike i Azije, ali i unutar Evrope.

Sajt "European Best Destinations" mesečno posećuje preko 2,5 miliona posetilaca, uz desetine hiljada pratilaca na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Pinterestu. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se meri u desetinama miliona gledalaca.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Ms. Dynamite, Zomboy, Wilkinson, Mind Against, Disciples, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, Kensington, At the Gates, Borghesia, Feder, Sam Feldt, DJ Hype, Andy C, Modestep, Ivy Lab, Sub Zero, Hernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Tommy Four Seven, Antigone, Francois X i Shlømo.

Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po ceni od 5.990, odnosno 3.990 dinara, dok cela Exit Avantura košta samo 6.990 dinara. Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix.

Autor: 021

  • Hohštapler

    08.02.2016 16:46
    Ali zato dadu državne pare da se održava komerciJalni festival. I moja baba bi tako bila uspešna, s našu novci u njio'vi džepovi.
  • singerica

    08.02.2016 13:40
    Ocekivano, kad je najjeftiniji, da ne kazem dzabe za strendzere
  • GagiFCV

    08.02.2016 13:24
    U Evropi ima jedan graaaaaaaaaaad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.