Mladi muzičari mogu da se prijave na konkurs za nastup na Egzitu

Egzit festival i Studentski kulturni centar i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 7. do 10. jula.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala. Ove godine Egzit otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta.

Bendovi, disk džokeji i svi muzičari već od danas mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do srede, 11. maja, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.

Direktor Egzit festivala Dušan Kovačević pozvao je sve mlade bendove i didžejeve da se prijave na konkurs, dodajući da je "Play@EXIT važna muzička platforma koja omogućava umetnicima iz celog sveta da se predstave ne samo publici, nego i medijima i muzičkim menadžerima iz celog sveta."

Selektorski tim i ove godine čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije "Bunt" Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće "Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač "Koncerta godine" i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije "Gruvanje" Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor "Zgro" Todorović. Među članovima žirija naći će se i novinari O radija, Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnici programske produkcije EXIT Festivala, Konstantin Polzović i Milan Rakić. Takođe će i publika imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.

Najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.