Rundek i Artan Lili besplatno na Trgu pred Egzit

Peti regionalni sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2016 biće održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 5. i 6. jula, neposredno pred Egzit, kada Novi Sad postaje centar okupljanja mladih iz celog sveta.
OPENS Youth Fair 2016. sprema spektakularno izdanje muzičkog programa  - GET EXITed. Publika će se oba dana sajma, u večernjim časovima, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača regiona.
 
Na Trgu slobode, 5. jula uživaće se uz najlepše arije i duete iz opere Čarobna Frula, Volfganga Amadeusa Mocarta, koju će nam prirediti solisti, hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta uz dirigenta Mikicu Jevtića, zatim očekuje nas i Benny Brickman Band, sastav sačinjen od mladih muzičara iz Niša okupljenih oko ideje izvođenja Jazz, Blues, Soul kompozicija u stilu obrada. Jambinai, jedan od od najinovativnijih undergraund bendova Južne Koreje oduševiće publiku svojim potpuno jedinstvenim post-rok, post-avangardni zvukom tradicionalnih korejskih instrumenata uz podršku električnih gitara i elektronike.
 
Za sam kraj večeri 5. jula publiku će dići na noge energični TBF, koji je tokom svoje karijere postao mnogo više od hip-hop sastava pomerivši granice sa odličnim tekstovima i muzičkim kompozicijama a vremenom su postali i jedan od najboljih live izvođača na ovim prostorima.
 
Vrlo zanimljiv muzički program nas očekuje i 6. jula na Trgu slobode, kada će nastupiti Frame Orkestra okupljeni oko centralne autorske ličnosti Lazara Novkova, koji će zabaviti publiku sa spojem duge i cenjene  tradicije  klasičarske  muzike, sa  jasno definisanim folklornim nasleđem.  Za žestko veće biće zadužen i jedan od omiljenih underground bendova, Artan Lili sa fantastičnim rifom i vokalom. Za odličnu završnicu pobrinuće se jedan od najvećih zvezda naših prostora, autor, pevač i gitarista Darko Rundek koji će nastupiti zajedno sa violinistkinjom Isabel Katala, i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem sa kojima je osnovao Rundek Cargo Trio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.