Slovenački ministar finansija najbolji u Evropi

Britanski finansijski magazin "Banker" proglasio je slovenačkog ministra finansija Dušana Mramora za najboljeg ministra finansija u Evropi za 2016. godinu.
Mramor je izabran za ministra finansija godine u Evropi zbog doprinosa slovenačkom oporavku od recesije i stabilizaciji bankarskog sistema te zemlje, saopštila je urednica "Bankera" Stefani Linhard. Takođe je nagrađen za nastavak procesa privatizacije i sprovođenje reformi usmerenih na konsolidaciju slovenačkih javnih finansija.
 
"Pošto se privreda vratila na rast od 3,0 odsto u 2014. godini, slovenački ministar finansija Dušan Mramor se fokusirao na budžetski deficit zemlje, jedan od njegovih glavnih ciljeva - spustivši ga sa nivoa od 15 odsto u 2013. godini za 10 procentnih poena 2014, a očekuje se da ove godine bude ispod 3,0 odsto a u naredne dve godine 2,2 i 1,7 odsto", navodi se u saopštenju "Bankera".
 
Pored Mramora, za ministre finansija 2016. godine Banker je proglasio još četiri ministra u svetu koji su bili najuspešniji u stimulisanju rasta i stabilizaciji njihovih privreda, a to su Ram Šaran Mahat, bivši ministar finansija Nepala (za Aziju-Pacifik), Alonso Segura iz Perua (za Ameriku), Ali Šarif El Emadi iz Katara (za Bliski istok) i Adrijano Malejani iz Mozambika (za Afriku).
 
Autor: Tanjug/foto:Jure Eržen(Delo)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija