Jumko više nije gubitaš, šiju uniforme za celu Evropu

Kompanija "Jumko" od prošle godine nije gubitaš, a po prvi put u poslednjih 20 godina na kraju 2015. ostvarena je dobit od 8,7 miliona dinara.
Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović rekao je da je kompanija "Jumko" jedina među 500 firmi u restrukturiranju i 17 firmi u povlašćenom položaju u Srbiji koja je na kraju prošle godine ostvarila dobit.
 
"To što je ostvarena dobit od 8,7 miliona dinara nije veliko, ali Jumko poslednjih 20 godina nije ostvario ni jedan dinar dobiti. Takođe, dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda dobit ne znači ništa, ali je to ipak dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život", kazao je Popović.
 
On je naveo da se najveći deo poslovanja "Jumka" u prethodnoj godini odnosio na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.
 
"Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno", rekao je Popović. On je naveo da se svi zaposleni u "Jumku" nadaju da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta.
 
"Jumko" ima ukupno 1.332 radnika od čega je 1.017 stalno zaposlenih.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.