Poslovni lideri u Srbiji su optimisti

Poslovni lideri u Srbiji su optimističniji od kolega u svetu i 86 odsto njih veruje da će ostvariti rast u narednih godinu dana.
To pokazuje anketa revizorske kuće Prajsvoterhaus kupers. Vladislav Cvetković iz Prajsvoterhausa rekao je da je kod naših direktora prisutan malo veći optimizam nego u svetu.
 
Istraživanje pokazuje da 31 odsto generalnih direktora u Srbiji misli da će u narednih 12 meseci doći do pojačanog privrednog rasta u svetu, a 95 odsto njih očekuje rast prihoda kompanije u naredne tri godine. Za generalne direktore u Srbiji tri najveće opasnosti po poslovanje su socijalna nestabilnost - 86 odsto, geopolitička kriza - 81 odsto i preopterećenost propisima - 79 odsto.
 
Anketa je sprovedena od septembra do decembra 2015. i obuhvatila 1.409 generalnih direktora iz 83 zemlje, uključujući i 42 direktora iz Srbije. Reč je o uspešnim firmama sa velikim prihodima koje su uglavnom privatne i bave se finansijskim uslugama, informacionim tehnologijama, potrošačkom industrijom i uslugama.
 
Razgovori su obavljeni sa direktorima vodećih kompanija u Srbiji koje su ostvarile više od sedam milijardi dolara prihoda. Takođe, 40 odsto direktora u Srbiji očekuje da će povećati broj zaposlenih, 29 odsto da će taj broj ostati isti i 31 odsto njih da će smanjiti broj radniika.
 
Autor: Tanjug

Teme

kriza

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.