Propao drugi pokušaj zakupa BIP-a

Propao je i drugi pokušaj da se Beogradska industrija piva (BIP) izda u zakup jer je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika povukla oglas za prikupljanje ponuda za poslovno tehničku saradnju koji je objavljen 9. marta.

Konkurs je povučen nekoliko dana pre isteka roka 22. marta, ali još nema zvaničnog objašnjenja Agencije, kao ni Ministarstva privrede.

"Ne znamo koji su pravi razlozi za poništenje oglasa o zakupu, ali čuli smo da je bilo više ozbiljnih kandidata koji su se javili na konkurs, a za koje on nije bio predviđen", rekao je jedan od predstavnika malih akcionara Vojislav Ćorović.

Odlaskom pivare u stečaj akcionari su ostali bez prava i imovine, a sadašnji stečajni upravnik, ALSU, obnovio je raniju ideju o izdavanju u zakup BIP-a tako da je u javnom pozivu bio naveden i uslov da zakupac angažuje minimum 100 radnika.

Autor: Novosti, Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija