Na intervjuu za posao u Apple pitaće vas i ova pitanja

Apple je oduvek glasio kao odlično mesto za zaposliti se, ali i kao kompanija koja nikada ništa nije nudila na tacni.

"Time" je zato iskopao niz od nekih od najzaguljenijih pitanja koja tamo čekaju kandidate za radna mesta.

Donosimo neka od njih.

- Kako biste objasnili osmogodišnjaku što je to modem ili ruter i koja mu je funkcija? - pitanje za kandidata za radno mesto savetnik za mušterije.

- Ko je vaš najbolji prijatelj? - osoba za savetovanje mušterija u prodaji.

- Ako imate dva jaja i ako želite da utvrdite koji je najviši sprat s kojeg možete baciti jaje, a da se ne razbije, kako biste to proverili? Koje je najoptimalnije rešenje? - stručnjak za softver.

- Opišite nam neki zanimljiv problem i kako biste ga rešili? - za isto radno mesto.

- Koliko dece se rodi svakog dana? - kandidat za menadžera za globalnu nabavku.

- Imate 100 novčića položenih na stolu. Deset ih je okrenuto glavom prema gore, a 90 pismom prema gore. U poziciji ste da ne možete ni videti ni osetiti niti na bilo koji način registrovati koji je novčić u kakvoj poziciji. Morate podeliti novčiće u dve grupe, tako da u svakoj bude isti broj novčića s glavom prema gore – opet za stručnjaka za softver.

- Imate tri gajbe. U prvoj su jabuke, u drugoj pomorandže, u trećoj pomešane jabuke i pomorandže, a na svakoj je pogrešna oznaka, jer je neko pomešao tri nalepnice. Kako biste odredili sadržaj sve tri otvaranjem samo jedne i uzimanjem samo jedne voćke iz nje, bez da pogledate ceo sadržaj? - stručnjak za softverska pitanja i odgovore.

- Imate problem s mušterijom koja je 20 minuta čekala bez da ju je iko poslužio i sad pravi nered i preti da će svoj kompjuter kupiti kod Microsofta preko puta ili preko Best Buya. Rešite problem – prodavac.

- Da li ste pametni? - inženjer za usavršavanje.

- Stavite čašu s vodom na rotacionu ploču gramofona i počnete polako da je ubrzavate. Šta će se dogoditi prvo: da li će se proliti voda ili će čaša skliznuti s gramofina? - mašinski inženjer.

- Zašto bi trebalo vas da zaposlimo? - viši softverski inženjer.

- Šta je važnije, rešiti mušterijin problem ili mušteriji ostaviti dobar utisak o Appleu? - savetnik za službu Apple kod kuće.

- Zašto je Apple promenio naziv iz Apple Computers Incorporated u Apple Inc? - specijalista.

- Delujete kao poprilično pozitivna osoba. Kakve vas stvari oneraposlože? - specijalista za odnose s mušterijama.

- Pokažite mi kako biste mušteriju uverili da ste voljni da joj pomognete, samo koristeći glas – savetnik u službi nastava kod kuće.

- Šta vas je danas dovelo ovde? - inženjer za softver.

- Koji vam je bio najbolji, a koji najgori dan u protekle četiri godine? - vođa inženjerskih projekata.

- Kad u neku Appleovu prodavnicu uđete prvi put, šta prvo primetite? - prodavac.

- Zašto želite da dođete u Apple i šta će vam nedostajati na vašem sadašnjem poslu ako vas Apple zaposli – softverski inženjer. -
- Kako biste testirali toster? - inženjer za pitanja i odgovore o softveru.

  • glup soon

    27.05.2016 10:02
    Pitanja za test u Smrdiji
    1. Možete li izdržati bez pišanja 10 sati dnevno ili vam trebaju pelene?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.