Ovo će biti najstresniji poslovi u 2017.

Svaki posao sa sobom nosi određenu dozu stresa, a svi mi ponekad mislimo da je upravo naš najstresniji.
Ipak, postoje oni koji zaista nose veću dozu stresa od drugih, a na portalu "Career Cast" sastavili su listu deset zanimanja koja će biti najstresnija u 2017. godini.
 
U obzir su uzeli faktore poput fizičke zahtevnosti, mogućnosti da dođe do povreda pa čak i smrti, potrebe za putovanjima, rokova, konkurencije, a gledali su i platu i mogućnost napredovanja. Prva tri mesta zauzeli su, očekivano, vojnici, vatrogasci i piloti kod kojih je postotak stresa veoma visok (od 60 do preko 70 odsto).
 
Na popisu su se našla i neka zanimanja koja mnogi ne bi očekivali, poput organizatora događaja. Zanimljivo, ekipa s Career Casta izračunala je da je postotak stresa kod policajaca i organizatora događaja skoro isti.
 
Dakle, ovo je deset najstresnijh zanimanja u 2017. godini.
 
1. Vojno osoblje
 
2. Vatrogasci
 
3. Piloti
 
4. Policajci
 
5. Organizatori događaja
 
6. Novinari
 
7. Direktori kompanija
 
8. Stručnjaci za odnose s javnošću
 
9. Taksisti
 
10. Reporteri
  • brang

    19.01.2017 09:55
    Lađari
    Lađari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.