Antić: Srbija platila sve "istorijske" dugove za gas

Srbijagas redovno izmiruje svoje obaveze prema Gaspromu i čini mi se da prvi put naša zemlja ne duguje za gas niti jedan dinar, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić, uoči posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.
Ističući da je ta poseta veoma značajan događaj, Antić je u izjavi Tanjugu rekao da mu još nije poznato da li će energetika biti tema razgovora Vučića i Vladimira Putina, ali da u agendi uvek postoji nekoliko pitanja koja se odnose na tu oblast.
 
On je istakao da je to jedna od najznačajnijih oblasti ukupne saradnje dve zemlje, dodajući da tu ne postoje bilo kakvi problemi i da je Srbija uspela da plati sve "istorijske" dugove koji su stvarani od 2000.
 
"Javnosti je poznato koliko su za nas važni ukupni odnosi koje ostvarujemo sa Ruskom Federacijom, tako da svaki susret sa predsednikom Putinom je velika privilegija za Srbiju i šansa da ta saradnja u različitim oblastima napreduje", rekao je Antić.
 
Antić je istakao da je za Srbiju trenutno na vrhu liste prioriteta proširenje gasnog skladišta Banatski Dvor.
  • dobrotvorka

    26.03.2017 14:20
    "KOMPENZACIJA"
    U narodu poznata kao -tante za kukuriku-
    Oni (Gasprom) nama otpis duga, mi njima Naftagas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija