Epl kupuje Dizni za 200 milijardi dolara?

Šuška se da bi Epl mogao da kupi Dizni, prenosi B92 pisanje američkih medija.
Epl kupuje Dizni za 200 milijardi dolara?
Foto: Pixabay

Za to bi trebalo da sakupi bar 200 milijardi dolara, a ovim bi se rodila najveća kompanija ikada. Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija vredela bi preko bilion dolara i imala gotovo neograničenu mogućnost kada je reč o sadržajima i tehnologiji u svetu.

Spekulacije je pokrenuo RBC Capital Markets, koji navodi da cela priča ipak počinje i završava se oko poreskih nevolja koje ima Epl, odnosno olakšica koje su mu obezbedile neke zemlje.

"Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno", rekli su analitičari RBC Stiven Kahal i Leo Kulp. Spoj Epl - Dizni bio bi glavni konkurent moćnom Netfliksu, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima dizni (Mouse House, na primer) i Eplove korisničke baze, komentarišu analitičari.

Još neke prednosti: Eplve mušterije koje koriste napredne tehnologije i iskustva plus Diznijevi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi ... U prilog ovim glasnima ide i izjava šefa Epla Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija