Loznica dobila fabriku čokolade, izvoziće se u Rusiju

Novi pogon fabrike čokolade Neli otvoren je u Loznici, a investicija vredna tri miliona evra obezbediće 50 novih radnih mesta.
Loznica dobila fabriku čokolade, izvoziće se u Rusiju
Foto: Pixabay
Novi pogon će povećati proizvodnju fabrike za 80 odsto.
 
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je proizvodni pogon fabrike i istakao da je ova kompanija primer preduzetništva kakvo treba da postoji mnogo više u Srbiji. 
 
"Porodično preduzeće u kome zajedno rade sve generacije, u kome su krenuli sami od svog kapitala i stigli od jednog do 300 zaposlenih. Vlada Srbije je ponosna na naše preduzetnike i trudimo se da radimo što bolje da im obezbedimo mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji", rekao je Vulin prilikom otvaranja fabrike. 
 
On je naveo da će se Vlada Srbije i nadalje truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru. 
 
"Želimo da omogućimo svima da se podjednako dobro razvijaju i traže puteve i za prodaju robe u zemljama bilo Cefta sporazuma bilo zajedno sa nezavisnim državama", rekao je Vulin. 
 
Ministar je dodao da su ovakve fabrike važne, jer čitavom svetu pokazuju koliko smo u stanju da proizvedemo i da se borimo na tržištu sa svetskom konkurencijom koja je velika. 
 
Direktor fabrike Neli Mitar Obradović rekao je da je za ovu fabriku jako bitan izvoz u Rusiju, i da mu je drago što je vlada potpisnica sporazume o slobodnoj trgovini sa tom zemljom, kao i Cefta sporazuma koji omogućava prodaju proizvoda bez carine sa zemljama u regionu. 
 
Trgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič Hripunov rekao je da je ovo dobar primer i za druga srpska preduzeća. 
 
"To je firma gde je zaposleno više stotina ljudi, porodica i to je dobar primer. Ja pozdravljam dobru saradnju sa Ruskom federacijom, ugovor o slobodnoj trgovini stvara dobre uslove za saradnju imajući u vidu Evroazijsku integraciju, on otvara nove mogućnosti ne samo u Rusiji, nego i u Belorusiji i drugim članicama ove integracije", istakao je Hripunov. 
 
On je dodao da se nada i očekuje otvaranju novih fabrika ne samo u Srbiji, nego i u Rusiji. 
 
"Vaši proizvodi veoma su popularni u Rusiji i ja se nadam da ćemo u budućnosti preći sa klasične trgovine na otvaranje novih radnih mesta u Srbiji i Rusiji", rekao je Hripunov. 
 
Fabrika konditorskih proizvoda Neli osnovana je 2007. godine i danas svoje proizvode izvozi u 12 zemalja i na tržište Rusije, Belorusije i Jermenije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.