Ko osnuje zadrugu, dobija bespovratnih 50.000 evra?

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da je jedan od prioriteta Vlade Srbije da poljoprivredu stavi u prvi plan.
Ko osnuje zadrugu, dobija bespovratnih 50.000 evra?
Foto: Pixabay
On je rekao da u Srbiji od oko 4.000 sela njih 1.200 nestaje i da mora da se pomogne poljoprivredi "jer je Srbija svakako upućena na poljoprivredu".
 
Krkobabić je rekao i da u okviru pomoći zadrugama Vlada Srbije izdvojila 25 milona evra za naredne tri godine. 
 
On je naveo i da će novoosnovana zadruga dobiti bespovratnu pomoć do 50.000 evra, a postojeće zadruge do 100.000 evra pomoći. 
 
Krkobabić je rekao da na području Čačka ima oko 7.000 poljoprivrednih gazdinstava i da je cilj da se objedine kroz zadruge kako bi dominirali na tražištu kvantitetom kvalitetom i kontinuitetom. 
 
Najavio je i će da u novim zadrugama biti zaposleni mladi i stručni ljudi i naglasio da za ovaj projekat vlada ima podršku odbora SANU za selo. On je rekao i da su zemljoradničjke zadruge imale brojne probleme zbog koji nisu funkcionisale i da tu spadaju uglavnom nerešena pitanje svojine, oduzimanje zemlje i nedostatak finansijskih sredstava. 
 
"Sa novcem Vlade Srbije, one će moći da funkcionišu", rekao je Krkobabić. U Čačku je registrovano sedam zemljoradnički zadruga od koji su dve u privatnom vlasništvu.
  • Observer

    19.06.2017 11:28
    Konačno
    Bar deklarativno, konačno da se od strane Države, afirmiše ono, o čemu već godinama pišem, a to je komparativna prednost našeg geografskog, a time i klimatskog položaja. U svakoj državi mogu da se proizvode automobili i frižideri, ali ovakva raznovrsna proizvodnja u poljoprivredi, Bogom je dana malom broju država. U krajnjem slučaju, bez automobila se može, ali bez hrane i vode ne može. Pozdravljam, bar ove početne korake i podržavam široku akciju u ovom pravcu, od vrtića, pa do doma penzionera. Podsećam da su sve uređene i bogate zemlje, pre svega uredile svoju poljoprivredu, uredile Zakone i pravilnike, tako da poljoprivrednici, budu opsluženi i zadovoljni. Tada svi imaju koristi, a napravi se rezervni fond, koji će da pomaže, eventualno problematičnu industriju, koja bi bila u sinergiji sa poljoprivredom. Tamo nije važno, ko je ministar i ne mora da izmišlja toplu vodu, jer sve ide uhodanim tokovima.
  • Komentator

    18.06.2017 18:41
    Laža i paralaža...
    Samo bacate pesak narodu u oči. Vi ste parazitska vrsta, udruženje koruptivnih građana, sklonih političkim izletima svake vrste! Jahali ste raju sa DS-om, pa nastavili sa SNS-om. Te Udruženje penzionera, te PUPS, te ostale brižne organizacije... Ne zna se ko ste. Mutite mozak napaćenim građanima. Sve što radite je isključivo u korist vladajuće partije i vladara naših, a na štetu naroda i države.
  • Alo

    18.06.2017 18:25
    Kada će ovaj Krkobabić da ode u penziju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija