Novi sajt Vatikanskih muzeja ima 13.000 stranica

Sajt Vatikanskih muzeja, poznatih po čuvenoj Sikstinskoj kapeli i Rafaelovim stancama, zamenjen je novim, naprednijim portalom, koji će korisnicima interneta olakšati pristup njegovim bogatim umetničkim zbirkama.
Novi multimedijalni portal (www.museivaticani.va) sadrži 13.000 stranica na pet jezika, italijanskom, engleskom, španskom, nemačkom i francuskom, 3.000 fotografija i 57 video-snimaka, među kojima i interaktivne posete putem brze navigacije.
 
Unapređeni sajt omogućava i deljenje fotografija muzejskih remek-dela preko Tvitera i Fejsbuka, a ima i "onlajn katalog" koji trenutno sadrži 4.000 od ukupno 20.000 umetničkih dela izloženih u stalnoj postavci Muzeja, dok će za godinu dana, prema rečima nove direktorke Barbare Žate, u njemu biti dostupni i ostali eksponati.
 
Žata je inače prva žena na čelu Vatikanskih muzeja.
 
Za korisnike koji žele da posete Vatikanske muzeje omogućeno je rezervisanje ulaznica preko portala kako bi izbegli čekanje u dugim redovima.
 
Vatikanski muzeji poseduju jednu od najvećih umetničkih zbirki na svetu sa više od sedam kilometara galerija, a godišnje ih poseti više od šest miliona ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.