Džamirokvaj na Egzitu

Fanovi benda "Džamirokvaj" ipak neće morati da idu do Zagreba da bi uživo čuli nove stvari pošto Džej Kej dolazi kao hedlajner predstojećeg Egzita.
Fanovi benda "Džamirokvaj" ipak neće morati da idu do Zagreba da bi uživo čuli nove stvari pošto Džej Kej dolazi kao hedlajner predstojećeg Egzita.

"Džamirokvaj" je, posle petogodišnje studijske apstinencije, ponovo aktuelan s albumom "Rock Dust Light Star". Bend se vraća u Srbiju šest godina posle beogradskog koncerta, na kojem je nagovestio prošli album "Dynamite", a od tada čini se da je njegov fanki pop izraz dobio neke nove dimenzije.

Prema rečima Džej Keja, harizmatičnog frontmena benda, to podrazumeva album koji je "malo manje disko, a malo više rok". Svoje nove fascinacije on delimično pripisuje i ličnom sazrevanju - kaže da je tačan kliše da "život počinje u 40. godini".
- Mnogima je glavno zadovoljstvo da gledaju smešne klipove na internetu, ali ja radije razmišljam o tome šta će se desiti s planetom. To se odrazilo i na ovaj album. "Rock Dust Light Star" nosi moj antireligiozan stav. Jednog dana Zemlju će udariti ogroman kamen. Kad vidiš veliki bljesak na nebu, molitva neće pomoći. Postaćemo prašina - objasnio je Džej Kej nedavno naslov albuma.

Džej Kej je prvenstveno poznat kao muzičar koji zna da napravi hit, o čemu svedoči više od 30 miliona prodatih albuma, 13 nominacija za muzičku nagradu "Brit", pet rasprodatih turneja, singlovi "Virtual Insanity" i "Cosmic Girl", koji su i danas glavna asocijacija na fanki pop scenu.
  • Andro

    25.03.2011 08:48
    Bravo!
    Respect for J.K.
  • 24.03.2011 13:40
    Dobra vest , fantastican muzicar
  • Goran

    24.03.2011 12:40
    Pih....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.