Novi film Danisa Tanovića

Glumci Mira Furlan i Miki Manojlović trebalo bi da igraju glavne uloge u filmu "Cirkus Kolumbija" koji priprema bosansko-hercegovački režiser i scenarista Danis Tanović. Producentska kuća "Razor film" najavila je da se Tanović novim filmom "vraća korenima i Bosni", ali da za razliku od ratne drame "Ničija zemlja" za koju je dobio Oskara za najbolji strani film 2001. godine, sada govori o predvečerju rata u Bosni i Hercegovini.

Navodi se da film treba očekivati tek 2011. godine.

Novi Tanovićev film govori o povratniku Divku koji se, u trenutku odlaska komunizma i početnih demokratskih promena, posle niza godina pojavljuje u rodnom hercegovačkom mestašcu pun para, sa skupim mercedesom i 40 godina mladjom suprugom, željan gomile sitnih osveta.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.