U SAD najpopularniji Bitlsi

Više od četrdeset godina nakon što su Bitlsi svojom muzikom osvojili Ameriku, čuvena četvorka iz Liverpula je i dalje najpopularnija grupa u SAD. Anketa, u kojoj je učestvovalo više od 1.800 Amerikanaca, pokazala je da su Bitlsi popularniji i od čuvenih američkih muzičara kao što su Elvis Prisli, Džoni Keš i grupa Igls.

Pol Makartni, Džon Lenon, Džordž Harison i Ringo Star su bili u vrhu izbora omiljenih muzičara među ispitanicima svih generacija, a prema mišljenju grupe ispitanika starih od 50 do 64 godine su ubedljivo na prvom mestu.

Osim Bitlsa, jedini Britanci koji su se našli među dvadeset najomiljenijih muzičara su grupe Roling Stouns i Koldplej. Majkl Džekson je najpopularniji među osobama mlađim od 30 godina, dok su Igls omiljeni ispitanicima starih od 30 do 40 godina.

Ljubitelji muzike stariji od 65 godina najviše vole Frenka Sinatru. Istraživanje je pokazalo i da oko dve trećine ispitanika radije sluša rok muziku nego kantri, hip-hop, džez ili klasičnu muziku.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti