Ristovski nagrađen u Nišu

Najviše priznanje 44. festivala glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" u Nišu, Gran pri "Naisa", pripalo je glumcu Lazaru Ristovskom za uloge u filmovima "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Đavolja varoš". Nagradu "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu dobio je Gordan Kičić za role u filmovima "Čekaj me, ja sigurno neću doći" i "Turneja".

Glumici Milici Mihajlović pripala je "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu ostvarenu u filmu "Čekaj me, ja sigurno neću doći".

Prvi put ove godine dodeljene su nagrade stranim glumcima za ostvarenja u domaćem filmu. Pripale su američkom glumcu Dejvidu Torntonu za ulogu u filmu "Tamo i ovde", Nataši Janjić za ulogu u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu" i Miri Furlan za ulogu u filmu "Turneja".

Žiri, u kojem su bili glumci Dara Džokić, Isidora Minić i Goran Sultanović, većinu odluka o dodeli nagrada doneo je jednoglasno.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.