Festival modernog plesa u SNP-u

Festival savremenog plesa "Balkan dance platform 2009" održava se od danas do subote u Srpskom narodnom pozorištu.
Prema rečima direktora festivala, Saše Asentića, program čini šest predstava i jedna minijatura, najnovije produkcije renomiranih autora i perspektivnih plesnih umetnika ostvarenih u poslednje dve godine.

"Neke od predstava se oslanjaju na konceptualni pristup problemima savremenog plesa, dok se druge oslanjaju na virtuozno izvođenje različitih savremenih plesnih tehnika ili su multimedijalnog karaktera kao predstava grupe Bad Company. Mislim da je ovaj program jedinstvena prilika za Novi Sad i sve one koji prate pozorište da vide nešto jedinstveno i najnovije kada je u pitanju savremeni ples", kaže Asentić.

On kaže da je u program trebalo da uđu još tri predstave, a planiran je i seminar plesne kritike kao i video show room, međutim, izostala je neophodna podrška, zbog čega se odustalo od ovih ideja.

Ulaz na festival je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno rezervisati ulaznice.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.