Snima se film o Ramonsima

Kompanija "Fox Searchlight" snimiće film o grupi "Ramones", zasnovan na memoarima brata pevača legendarnog pank benda Džoija Ramona. U filmu, koji će se snimati po knjizi "I Slept With Joey Ramone" čuće se i hitovi poznate grupe. Knjiga koju su napisali Ramonov brat Miki Li i pisac i hroničar grupe Legs Maknil, govori o životu Džoija Ramona, čije je pravo ime bilo Džefri Hajman.

Knjigu će u decembru objaviti izdavačka kuća Sajmon end Šuster. Džon Kamings, Džefri Hajman, Tomas Erdelji i Daglas Kolvin su četvorica članova i osnivača grupe, koji su se predstavljali kao Džoni, Džoi, Tomi i Di Di Ramon, iako nisu bili ni u kakvom srodstvu.

Osnovan 1974. u njujorškoj četvrti Kvins, četvoročlani bend postao je kultni simbol i začetnik pank pokreta koji je imao veliki uticaj na mnoge bendove. Najpoznatiji su po pesmama kao što su: "I Wanna Be Sedated", "Blitzkrieg Bop", "Rockaway Beach", "Pet cemetary" i "I Wanna Be Your Boyfriend". U grupi su u različitim periodima svirali i Marki , Si-Džej i Riči Ramon.

"Ramones" su bili savremenici, ali i bend koji je na više načina uticao na druge rane pank bendove, kao što su "The Clash" i "Sex Pistols" , dok su ih i kasnije grupe, mnoge koje ne spadaju u pank rok, kao na primer "U2", pominjale kao ključne uzore. Grupa se raspala 1996.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.