Počinje Festival mini filma (Video)

U prostoru novosadskog Radio kafea danas počinje 3. Festival mini filma koji će predstaviti kratke filmove iz zemalja regiona koji su pristigli tokom konkursa.  
Ove godine biće prikazano 20 filmova u konkurenciji za nagrade, od kojih je najveći broj iz Novog Sada i Beograda, ali je značajan broj filmova pristigao i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i iz Makedonije i Crne Gore, čime je Festival mini filma ostvario svoju nameru da dobije regionalni karakter.

U pratećem programu biće predstavljen Festival kratkog filma iz Stoca (BiH), LowBudget iz Kikinde, Revija amaterskog filma (RAF) i Brojka produkcija iz Zagreba, kao i filmovi "Preko crte", odnosno oni koji zbog dužine trajanja nisu ušli u zvaničnu konkurenciju Festivala mini filma.

Program počinje večeras u 20:30, a u subotu pola sata ranije. Nakon prikazivanja filmova, danas svira Modern quartet, a u subotu Samo sloga sound sistem.

Takođe, u okviru Festivala, 8. novembra, biće promovisan početak akcije prikupljanja knjiga za Dečiju bolnicu u Novom Sadu pod nazivom "Moja knjiga, moj svet". Od 11h posetioci će moći da pogledaju film "Agi i Ema" u režiji Milutina Petrovića. Ulaznica za projekciju je knjiga za decu.

Ovaj porodični i dečiji film, produkcijske kuće Art and Popocorn, prati glavnog junaka - Agija, usamljenog devetogodišnjaka čiji roditelji nikada nemaju vremena za njega. Agi je prepušten sam sebi do te mere da roditelje viđa samo na fotografijama. Mama i tata su prezaposleni i potpuno podređeni surovim zakonima savremenog života. U glavnim ulogama su Stefan Lazarević, Milena Dravić, Dragan Mićanović, Ana Sofrenović, Nikola Đuričko, Lena Bogdanović, i drugi.

Tročlani žiri u sastavu reditelj Miloš Pušić, montažer Ivan Knežević i rediteljka Radojka Vrabac, prošlogodišnja pobednica Festivala mini filma, odlučivaće o novčanim nagradama, koje očekuju autore najboljih filmova.
Učesnike, takođe, očekuje i Nagrada publike i Nagrada Nestručnog žirija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.