Nova priznanja za ''Turneju''

Film Gorana Markovića "Turneja" pobedio je na upravo završenom 16. Međunarodnom filmskom festivalu "Listopad", koji je održan u Minsku.
Stručni žiri proglasio je "Turneju" za najbolji film, a glumici Miri Furlan dodelio je nagradu za najbolju žensku ulogu drugog plana. Pored toga, Markovićev film je dobio i nagradu specijalnog žirija kritike.

"Turneja" je prvo veliko priznanje osvojila na svetskoj premijeri, u septembru prošle godine na festivalu u Montrealu, na kojem je Marković nagrađen za režiju, a film je proglašen za najbolji od strane međunarodnog udruženja kritičara Fipresci. Sledila su učešća na mnogim međunarodnim festivalima i nagrade u San Hoseu, Solunu, Monpeljeu, Napulju, Kijevu, kao i na domaćim manifestacijama. "Turneja" je početkom ove godine bila i srpski kandidat za Oskara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.