Novi festival umesto Interzona?

Niko od predstavnika Grada nije se pojavio na tribini "Kome i zašto (ne)treba Festival Interzone?", održanoj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
PR festivala, Bojan Krivokapić, kaže za Radio 021 da je predloženo da se sledeće godine organizuje novi oblik Interzona, ali pod drugim imenom.

"Direktor Muzeja savremene umetnosti, Živko Grozdanić, predložio je da se budući festival, ukoliko ga bude, održava u Muzeju savremene umetnosti, međutim, svi detalji u vezi sa ovim projektom tek treba da se dogovore. Mi ćemo predložiti da se potpiše jedan protokol o saradnji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i nas", navodi Krivokapić.

Na tribini su bili predstavnici pokrajinskog sekretarijata za kulturu, sa kojima predstavnici kulturnog kruga sledeće nedelje treba da se dogovore o pomoći i saradnji.

Ovogodišnji "Interzone" održan je pod imenom "Odbrojavanje Interzoun 10" zbog lošeg odnosa gradskih i pokrajinskih vlasti prema festivalu. Kako je Krivokapić ranije izjavio za 021, Grad je za festival odvojio nedovoljno novca, a takođe je i kasnila uplata sredstava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.