Evropski i nezavisni filmovi na Spensu

Festival evropskog i nezavisnog filma "Euro-in film 2009" počinje 3. decembra u Art bioskopu na Spensu, i trajaće do 24. decembra.

Kako je za Radio 021 najavio urednik filmskog programa Kulturnog centra Đorđe Kaćanski, ove godine biće prikazano više od 130 filmova raznih formata i vrsta.

"Ove godine posebno nam je značajno to što ćemo zaista imati reprezentativan filmski program. Na repertoaru će biti pobednik Kana, pobednik ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Berlina, a prikazaćae se i mnogi kultni filmovi", kaže on.

Festival počinje filmom "Soul kitchen" poznatog svetskog režisera Fatiha Akina, u 19 časova, a prikazivaće se i drugi filmovi koji su osvojili nagrade, istakao je Kaćanski.

"Imaćemo prilike da vidimo peruansko-španski film "Svet tuge" koji je osvojio zlatnog medveda u Berlinu ove godine, prikazaće se i film "Bela traka" Mihaela Hanekea, koji je pobedio na Kanskom festivalu, a takođe će moći da se gledaju i filmovi nove rumnske produkcije, kao i mnogi drugi filmovi", navodi on.

Filmovi će se puštati u 17, 19 i 21 čas, a pored toga biće i projekcija u holovima Spensa. Karte se mogu kupiti na bilet servisu ispred ulaza u bioskop na Spensu, po ceni od 100 i 150 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.