Pravni cirkus

Ne krijem, ponosim se da sam prijatelj Slobodana Beljanskog.

Piše: Milan Dobrosavljev

Na vest da je Slobodanu Beljanskom poništen doktorat ostao sam u šoku.

Obrazloženje za taj čin me je sablaznilo i zabrinulo. Naime, tvrdi se da tadašnji kandidat, Slobodan Beljanski nema dokaz da je podneo zahtev za odbranu doktorskog rada!

Kako se on na toj odbrani našao sam bog zna. Možda je šetao Limanon, prolazio pored Pravnog fakulteta, prof. Grubač ga spazio i pozvao da časkom odbrani doktorsku tezu. I Beljanski je to učinio.

Ipak, nije bilo tako. Prethodno sam pročitao tezu, bio blagovremeno obavešten i potom prisustvovao odbrani koja se završila pohvalama.

Ne krijem, ponosim se da sam prijatelj Slobodana Beljanskog, pročitao sam gotovo sve što je napisao. Kada bi to učinilo i Nastavno naučno veće Pravnog fakulteta u Novom Sadu verovatno bi ovu sramnu odluku opozvalo i izvinilo mu se, a protiv odgovornih za ovu svinjariju pokrenulo postupak.

Zašto sam zabrinut? Da li mogu de očekujem da me neko pozove da prikažem prijavu za predmet "Uvod u pravo", prvi ispit koji sam polago na istom fakultetu?

Naravno da ne mogu. To sam predao studentskoj službi i ako se dobro sećam, tamo su bili čika Voja i čika Koja i dobio sam poziv za ispit koji sam položio.

Ako mi taj ispit ponište, ode moja diploma i advokatska karijera jer sam podigao glas u odbranu dr Beljanskog.

Kako je reagovao Slobodan Beljanski na odluku Pravnog fakulteta pročitajte OVDE.

  • novosadjanka

    22.12.2016 14:25
    advokat
    bilo je krajnje vreme da i njemu stane neko na put!
  • BobRock

    14.11.2016 23:57
    Odakle tekst
    Prijatelj Beljanskog tvrdi da je nepravda. Ok evo par činjenica. Doktorirao bez magistarskih studija i magistarskog rada. Odbranio doktorat po osnovu prijave na isti po nevažećem zakonu 9 godina kasnije. Trebalo je da mu se ne dozvoli doktorat te 2001. Ovo sada je zakasnela reakcija i to je najveća greška Pravnog. A na stranu okupacija AKV od strane Beljanskog i prijatelja, to je tema za sebe. Njegova biografija je slika i prilika propasti tj nepostojanja pristojnosti gradjanskog društva. Samo još jedan oportunista koji je stao na žulj pa mu izvukli iz fioke "rane radove". Ništa više
  • Novosadjan

    14.11.2016 11:32
    Gradjanin
    Po Vama sudbina AKV i Vojvodine zavisi od toga da li je Beljanski dr ili nije?
    Zašto taj časni čovek kod odbrane svog doktorata nije postupio časno i koristio redovan put kao i ostali smrtnici koji žele da budu dr? Problema ne bi bilo nikakvog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.