Poruke na Tviteru uskoro do 10.000 karaktera

Društvena mreža Tviter planira uskoro da, umesto dosadašnjih 140, poruke ograniči na čak 10.000 karaktera.
Nakon što je letos Tviter povećao broj karaktera u direktnom dopisivanju dva korisnika sa 140 na 10.000, isto planira da uradi i sa javim tvitovima. Još uvek nije precizirano kada bi se to tačno moglo desiti.
 
Najveći problem sa povećanjem broja karaktera biće dizajnerske prirode. Zbog toga se već sada testiraju verzije koje su duže od 140 karaktera. Poenta je da se dizajn društvene mreže ne promeni drastično, odnosno da ostane prepoznatljiv.
 
Broj karaktera je jedan od zaštitnih znakova Tvitera i on iznosi 140 od kada je ova mreža pokrenuta. Međutim, razlog za povećanje na 10.000 je privlačenje novih korisnika. Tviter je tokom vremena uvodio mnoge novine, ali one očigledno nisu dovele onoliko novih korisnika koliko bi menadžment želeo.
 
Autor: recode.net

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija