Fejsbukov direktor najavio "smrt" SMS poruka

Fejsbukov čovek zadužen za aplikaciju Messenger David Markus uveren je da će komunikacija putem te aplikacije u potpunosti zameniti tekstualnu komunikaciju mobilnim telefonima.
On je na svom blogu izrazio uverenje da će se komunikacija elektronskim uređajima drastično promeniti u nadolazećim godinama i da će upravo Messenger preuzeti primat od SMS poruka kada je u pitanju tekstualna komunikacija.
 
Njegovi su argumenti mnogo veća fleksibilnost aplikacije u odnosu na "staromodno" SMS-ovanje, što omogućuje slanje GIF-ova, slika, zvučnih zapisa, pa čak i novca. Naravno, nije potrebno ni znati broj telefona osobe s kojom se želimo dopisivati.
 
Markusovo "guranje" Messengera poklapa se s velikim planovima fejsbuka za nadogradnju te aplikacije. Polako ali sigurno ona postaje prava platforma pomoću koje se vrši poslovna komunikacija, obavljaju transakcije i još mnogi "ozbiljni" zadaci, netipini za običnu čet aplikaciju. Uz to, u bliskoj budućnosti stiže i virtualni pomoćnik "M" – svi koji su upoznati s Appleovom Siri ili Microsoftovom Cortanom znaju što takva aplikacija može pružiti korisniku.
 
Negativna strana takvog širenja platforme može biti pretrpanost sadržajem što bi moglo nagnati korisnike da se vrate jednostavnijim aplikacijama za komunikaciju.
 
Autor: N1

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija