Dve najveće opasnosti kod WhatsApp-a

WhatsApp aplikaciju za čet koristi preko 900 miliona ljudi širom sveta, pa zato i nije čudo što hakeri stalno pokušavaju da je zloupotrebe, a povrh toga, tu je i ozbiljan bag koji može da vam "sruši" čet.

Bezbednosna kompanija Comodo Labs otkrila je novi malver napad koji napada kompanije i ljude koji koriste WhatsApp. Hakeri pokušavaju da ubede korisnike da kliknu na link mejla koji im stiže prerušen u zvaničan WhatsApp mejl.

Oni se služe različitim rečenicama kako bi ubedili korisnika da je u pitanju zaista mejl koji im je poslao WhatsApp. Naravno, u slučaju da vam stigne ovakav mejl, najbolje je da ga istog trenutka prijavite i označite kao spam.

Važno je da zapamtite da je broj vašeg telefona ono što vas identifikuje unutar WhatsApp mreže, tako da kompanija nema nikakav razlog da vam šalje mejl, a vaši kontakti će vam slike i video snimke najverovatnije slati unutar same aplikacije, a ne mejlom.

Druga pretnja svim WhatsApp korisnicima odnosi se na emotikona. Haker tinejdžer otkrio je da unošenjem hiljada emotikona u poruku može da "sruši" aplikaciju na mobilnim i desktop uređajima.

WhatsApp dozvoljava unos do 6.600 karaktera, ali nakon ubacivanja 4.400 smajlija, brauzer polako počinje da usporava svoj rad. S obzirom da limit nije dostignut, aplikacija vam dozvoljava da nastavite sa unosom, što dovodi do "rušenja" aplikacije dok kucamo ili šaljemo poruku. Ovo isto se dešava na smartfonima unutar same aplikacije na Android uređajima, dok se na iOS telefonima ona samo "zamrzne".

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija