WhatsApp koristi milijardu ljudi

Mobilna aplikacija za razmenu poruka WhatsApp, koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook, dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika.

To su prilično dobre vesti za njenog izvršnog direktora Marka Zakerberga koji je pre dve godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, verujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svetu.

Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio broj od 800 miliona korisnika.

Pre kupovine, WhatsApp je u proseku koristilo 450 miliona korisnika mesečno, i donosio zaradu od oko 10,8 miliona dolara godišnje. Najveći deo sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0,99 dolara.

Zakerberg je ovu praksu ukinuo prošlog meseca i izjavio da će WhatsApp ostati oslobođen reklama. Kompanija želi da aplikaciju pretvori u sredstvo koje će najviše biti korišćeno u sferi biznisa, odnosno pomoću kojeg će kompanije efikasno moći da ostvare komunikaciju sa klijentima.

Autor: 021

  • Klokan71

    02.02.2016 13:26
    Puno bolji od Vibera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija