Windows 10 na mala vrata dolazi na vaš računar

Milom ili silom, čini se da Windows 10 dolazi na vaš računare.

Microsoft je, naime, proces promene operativnog sistema koji trenutno koristite u Windows 10 prebacio iz kategorije "po izboru" u "preporučena".

Dobra vest? Sada svako može preći na Windows 10 bez potrebe za rezervacijom. Loša vest? Ko god ima aktivirano automatsko preuzimanje nadogradnji za Windows OS i potvrđenu opciju "Give me recommended updates the same way I receive important updates" Windows 10 stiže na vaš računar u pozadini, bez vašeg znanja.

Istina, čak i ako se prebacite na Windows 10, opcija povratka na staro bez gubitka podataka otvorena je mesec dana. Ali, ako još niste spremni na Windows 10 – bolje sprečiti, nego lečiti. A pravovremena odluka će vam uštediti i 3GB prostora, koliko je "težak" Windows 10.

I dok jedni ocenjuju ovaj potez prilično agresivnim, iz Microsofta poručuju kako žele da olakšaju prelazak na noviju verziju operativnog sistema za sve korisnike Windowsa 7 i 8.1, na koje se ova promena odnosi.

Autor: 021

  • Rajko

    18.02.2016 20:51
    Servis?
    Da li neko ima iskustva sa ovim servisom u Beogradu?
    http://www.laptopservis.rs/

    Hvala unaprijed.
  • Stevica Decanski

    04.02.2016 16:51
    w10 je odlican os. nakon instalacije je imao par manjih bagova, mada sam ga koristio bez problema, a posle velikog azuriranja radi bez greske. doduse, i w7 je radio bez greske i prosecni korisnik mozda i ne vidi neku razliku u radu. ne znam zasto ljudi izbegavaju njegovu instalaciju [mislim na korisnike windowsa] jer ce podrska za starije os prestati, pa shodno tome - cemu odugovlacenje. a i prvi put mogu besplatno nabaviti najnoviji os.
  • zoran

    04.02.2016 14:15
    desetka je ok
    desetka je skroz ok. pljuvači vindovsa nemate argumente. guraju ga kao što i svi ostali guraju svoje proizvode na tržište.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).