Lažne aplikacije najveći problem za "Windows 10 Store"

"Windows 10" za telefone imao je katastrofalnu prazničnu sezonu, kada je prodaja pala na najnižih 4,5 miliona Lumio telefona.
Loša prodaja je uticala na pad prihoda od 49 odsto. Međutim, to nije jedini problem sa kojim se "Microsoft" i "Windows 10" platforma suočavaju. "Windows 10 Marketplace" je prepravljen lažnim aplikacijama za telefone.
 
Kako su primetili korisnici "Windows Central" foruma, pretraga popularne igre "Traffic Rider" dala je rezultate u vidu desetine lažnih aplikacija koje nemaju nikakve veze sa oficijelnom igrom. S obzirom na to da Microsoft nema nikakvu kontrolu nad filtriranjem ovih aplikacija, one se samo nalaze u "Store-u" i zbunjuju korisnike.
 
Svakako, ovo se svodi i na loše korisničko iskustvo, tako da će "Microsoft" morati veoma brzo da reši ovaj problem ukoliko želi da oživi svoju mobilnu platformu.
 
Autor: Benchmark.rs
  • dzon smith

    10.02.2016 23:34
    dobra vijest
    to je dobra vijest jer se lumia telefoni prodaju u bescijenje! ja koristim galaxy s andriodom a moja zena ima lumiu s vindousom. koliko ja mogu vidjeti (iako iz nekog razloga ne volim mikrosoft) vindous platforma je superiorna androidu. ajfon koji sam prije koristio je s eplovim softverom takodje bolji od androida ali ne i od vindousa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija