Da li vam je šef prijatelj na Fejsbuku?

Većina zaposlenih ne želi da bude prijatelj na Fejsbuku sa svojim šefovima, a kao jedan od najčešćih razloga navode da ne žele da paze šta će da objave.

Anketa koju je sproveo portal posao.hr pokazala je da više od polovine ispitanika, njih 55 odsto, nisu prijatelji na Fejsbuku sa sadašnjim ili bivšim šefovima i smatraju da to ne dolazi u obzir.

Ispitanici ankete koja je sprovedena od 25. januara do 9. februara rekli su da privatne profile ne koriste za poslovne kontakte, a većina je dodala kako ne žele da paze na sadržaj koji objavljuju na svojim Fejsbuk profilima.

Tek pet odsto ispitanika smatra da bi trebalo da budu Fejsbuk prijatelj sa svojim šefovima, iako sada nisu.

Praksa proveravanja Fejsbuk profila zaposlenih tokom selekcijskog procesa već je postala uobičajena, pa se radnicima često savetuje da paze šta objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama.

Tako su neki od ispitanika istakli kako je "Fejsbuk najgori špijunski alat", ali ipak neophodan u svakodnevnom životu. Čak 26 odsto ispitanika nema Fejsbuk profil, pa ne moraju da se brinu o proverama.

S druge strane, 19 odsto ispitanika potvrdilo je da su Fejsbuk prijatelji sa sadašnjim ili bivšim šefovima. U 12 odsto slučajeva zahtev za prijateljstvo poslao je šef ili šefica, dok je tek u 7 odsto slučajeva zaposleni bio taj koji je inicirao povezivanje na toj društvenoj mreži.

Zanimljivo je da su ispitanici koji su Fejsbuk prijatelji sa svojim nadređenima naglasili kako su i inače u dobrim odnosima.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija