Da li biste preživeli apokalipsu?

Zamislite da teško bolesni drhtite pod pokrivačem na parkingu prepunom šatora, ispred bioskopa koji ne prikazuje filmove.

Čujete sirene u daljini. Prošlo je pet dana od kada ste jurili u hitnu pomoć, od kada je cunami uzrokovao propast gotovo celog čovečanstva i kad vas je bolničko osoblje opskrbilo samo vakcinom protiv gripa.

Ljudi su jurili po vakcine u distribucijske centre koji su brzinski napravljeni, jer su apoteke ostale bez ičega.

Ne, ne pričamo o nekom novom holivudskom filmu nego o Collapseu – samoprozvanom "stimulatoru propasti ljudskog društva", koji je inspiraciju pronašao u Tom Clancyjevoj "The Division", igri koja 8. marta izlazi na tržište, a u kojoj je svet bačen u crnilo nakon iznenadne epidemije boginja koja je poharala svet.

U Divisionu, nakon pojave virusa na svetlo dana izlaze super vojnici i postapokaliptični ratnici obučeni da samostalno uspostave red u kriznim situacijama. Međutim, igra se nastavlja usred Menhetna, nakon što je virus sve uništio i preživeli u ruševinama pokušavaju da se izbore za svoje mesto. Pitanje je, šta se dogodilo pre toga.

Na kompjuteru možete pogledati mapu svog rodnog grada kako nestaje u u narandžastoj svetlosti koja pokazuje kako se širi zaraza i preovladava haos. Ekplozije, razbijeno staklo, pevanje, sirene, pucnjava... Gradovi postaju male države kojima se širi neukrotiva smrt, dok se vazdušnim lukama šire virusi i panika.

Collapse će vam pružiti uvid u to kako se širi smrt i apokalipsa, nakon što upišete svoju adresu i počnete da koračate cipelama nultog pacijenta. Ako želite, samo možete to probati OVDE.

Ako ste spremni na sve to, proverite koliko dugo ćete uspeti da preživite, ali ne nadajte se periodu dužem od mesec dana, upozorava Time.

Autor: Fokus

  • Steva-NS

    01.03.2016 12:39
    Mene je zahvatila apokalipsa,kad sam počeo da primam penziju!Moram se nositi sa njom,jer izdržavam i nezaposleno dete.A da li ću preživeti tu apokalipsu ......,svrstajte me međ.rezultat ankete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija