Naučnici planiraju da kloniraju pećinskog lava

Ruski naučnici pokušaće da kloniraju pećinskog lava iz kamenog doba nakon što su pronađena dva skeletna ostatka njegovih mladunaca.

Praistorijski mladunci pećinskog lava pronađeni su prošle godine u Jakutiji na istoku Sibira, "dobro očuvani" zbog veoma niskih temperatura na tom području.

Naučnik Albert Protopopov rekao je da su mladunci lava pronađeni kompletni s krznom, ušima, mekim tkivima pa čak i brkovima. Ove tvrdnje potkrepile su i fotografije mladunaca koje su prošle godine objavljenje u javnosti.
Prema rečima Protopopova, veruje da su mladunci bili stari samo nedelju dana pre nego što su preminuli u pećini.

"Ovo otkriće je, van svake sumnje, senzacionalno", rekao je Protopopov dodajući kako će jedan od mladunaca poslužiti za pokušaj kloniranja dok će drugi biti muzejski primerak.

Pećinski lavovi su tokom ledenog doba, kako tvrde naučnici, tumarali Zemljom i to od Velike Britanije prema istoku Rusije, pre nego što su izumrli pre 10.000 godina. Pećinski lavovi navodno su bili najveće mačke u istoriji.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).