Google svakog sata dobije 100.000 zahteva za uklanjanje torrenta

Google svakog sata obradi na hiljade zahteva za uklanjanje piratskih linkova.

TorrentFreak je analizirao podatke iz nedavnog Google Transparency izveštaja, koji pokazuju da pretraživač primi 100.000 zahteva za uklanjanje torrent linkova svakog sata.

Ovim tempom, računica pokazuje da Google odbrani preko dva miliona zahteva.

Vlasnici autorskih prava sada od Google-a zahtevaju da se oslobodi spornih linkova više nego što je to bio slučaj ranije. Poređenja radi, 2008. godine Google je dobijao svega nekoliko zahteva godišnje, a sada je slučaj da veliki broj zahteva prima svake sekunde.

Google se trudi da "zakopa" sajtove koji su bazirni na pirateriji, a ukoliko se dovoljan broj linkova ukloni, sajt se uklanja iz pretraživača.

Ipak, iako uklanja najveći broj linkova, Google odbija zahteve koji nisu specifični. Zbog toga ne dolazi do automatskog blokiranja čitavog domena nakon zahteva vlasnika autorskih prava.

Autor: Benchmark

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija