Direktor radnicima poklonio milione

Direktor kompanije "Linkedin" Džef Vajner odlučio je da odustane od svojih 14 miliona dolara bonusa i da ih pokloni radnicima.

Ovaj potez direktora dolazi u trenutku kad ova poslovna društvena mreža najavljuje da u 2016. očekuje između 3,6 i 3,65 milijarde dolara prihoda, što je razočaralo investitore. Deonice su pale za 30 odsto, i to bukvalno preko noći. Međutim, tu nije kraj jer deonice i dalje padaju, i to za čak 40 odsto.

Portparol kompanije rekao je da se Džef odlučio na takav potez kako bi ulio nadu radnicima. Ističe da kompanija i dalje ima istu misiju i viziju i da moraju da se oslone na sopstvene sposobnosti kako bi poboljšali poslovnu situaciju.

Linkedin je poslovna društvena mreža koja je namenjena povezivanju poslodavaca i ljudi koji traže posao. Mreža je osnovana u decembru 2002. godine, a pokrenuta je 5. maja 2003. godine. U aprilu 2014. godine Linkedin je objavio da je na ovoj društvenoj mreži više od 300 miliona registrovanih korisnika iz više od 200 zemalja širom sveta, od čega je 100 miliona registrovanih korisnika iz SAD.

Sedište kompanije je u Mauntin Vjuu u Kaliforniji, dok je međunarodna kancelarija smeštena u Dablinu u Irskoj.

Autor: Kurir

  • Branko

    13.03.2016 14:51
    Uzasnut ljudskom gluposcu!
    Pretpostavimo da je to manji profit od očekivanog, pretpostavljamo da je to i dalje profit. Zbog razočaranih investitora i pada deonica kompanija će za 6 meseci da otpušta radnike i da mnogima uništi život ili bar da ga unazadi! SRAMOTA! Ovaj svet i ova ekonomija je zlo najveće, mora se menjati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).