VIDEO: Prvo presađivanje ljudske glave biće 2017. godine

Prva operacija presađivanja glave biće realizovana 2017, tvrdi kontroverzni italijanski hirurg Kavanero i njegov partner doktor Ren, kog su mediji prozvali "Doktor Frankenštajn".
Doktor Kanavero je prošle godine privukao pažnju medija, kada je najavio da će "izlečiti" Rusa Valerija Spiridonova koji boluje od mišićne atrofije, tako što će njegovu glavu presaditi na tuđe telo.
 
Zajedno sa kineskim doktorom Renom, njih dvojica će pokušati da izvrše ovaj komplikovani zahvat. Ren smatra da je ovaj zahvat budućnost medicine.
 
"Ovaj zahvat je veoma kontroverzan, ali ipak predstavlja napredak u medicinskoj nauci. Kada bi ušao u kliničku praksu, spasili bismo mnogo života", istakao je Ren i dodao da društvo mora da prevaziđe gađenje prema zahvatu. 
 
 
Ren je studirao i radio u Americi preko 15 godina i sada se vratio u svoju domovinu gde sa timom stručnjaka priprema ovu revolucionarnu operaciju u Harbin univerzitetskoj bolnici. Kineska vlada je obezbedila novac za izgradnju laboratorije u kojoj je izvršio preko 1000 operacija presađivanja glave miševima.
 
"Male životinje su daleko od ljudi naravno. Majmuni su bliži po anatomiji, ali su skupi, pa ne možemo stalno na njima da istražujemo", poručio je Ren.
 
Autor: Blic

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija