VIDEO: Koliko je nekad bilo komplikovano poslati email

Kako bi danas poslali mail sa računara ili pametnog telefona, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi i klikova. Međutim, nekada je to bio poprilično komplikovan proces.
Tehnologija napreduje neverovatnom brzinom. Neka rešenja, softver i hardver koji su još pre nekoliko godina smatrani naprednima, danas nam se čine kao davna istorija. 
 
Nije zato nikakvo čudo što postupak slanja običnog maila u 80-im godinama prošlog veka danas izgleda kao scena iz noćne more. 
 
Londonski Thames TV nedavno je otišao duboko u sopstvenu arhivu i "iskopao" upravo prilog o slanju elektronske pošte. 
 
Entuzijasti su ovaj proces tada nazvali "ekstremno jednostavnim", iako je on uključivao prespajanje kablova, korišćenje telefona s rotirajućim biračem i neke naizgled ne previše jednostavne komande. 
 
Na samom početku, računar je morao da se poveže s modemom, a nakon toga i sa Prestel mrežom i to pomoću - poziva telefonom. Kada je to učinjeno, korisnik se morao ulogovati na servis "Micronet 800". 
 
Autor: B92

Teme

email
  • Sinnerman

    15.03.2016 13:04
    "Standby for the software transmission" Genijalno... :)
  • B

    15.03.2016 08:33
    Dobra stara vremena :-) Klip je iz nekog neobjašnjivog razloga veoma opuštajući :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija