U pripremi PlayStation 4.5?

Kako u opsežnom tekstu javlja portal Kotaku, u kompaniji Sony već neko vreme rade na unapređenoj verziji njihove poslednje konzole PlayStation 4, gde je novi model interno nazvan PlayStation 4.5.

Cilj razvoja ove "nove" konzole jeste da se poboljšaju grafičke mogućnosti mašine, kako bi mogla da iznense znatno zahtevnije video igre u 60fps i pre svega da bude prva konzola u istoriji koja će raditi u moćnoj 4K rezoluciji, što bi novi GPU u 4.5 konzoli trebalo da omogući.

Drugi razlog jeste priprema konzole za tehnički izuzetno zahtevne VR uređaje, pre svega Sonijev PlayStation VR koji stiže ove jeseni, ali i ostale uređaje za virtuelnu realnost, poput Oculus Rifta i HTC Vive, pravljenih sa desktop računarima na umu.

Još se ne zna kakav je plan distribucije ove nove verzije plejstejšna, i da li će vlasnici "četvorke" moći da nadograde svoje konzole, ili će morati da kupuju potpuno nove uređaje.

Kako cene PS4 padaju zadnjih meseci (trenutna cena je oko 350$), ovo "apgrejdovanje" bi takođe omogućilo Soniju da vrati i stabilizuje cenu svoje konzole nazad na oko 400 dolara po jedinici.

Iz Sonija zvanično odbijaju da komentarišu glasine, ali se priče o PS4.5 redovno čuju u razgovorima developera i proverenih izvora na raznim gejming festivalima i događajima.

Autor: play.co.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija