Samsung patentirao kontaktna sočiva sa kamerom

U skorijoj budućnosti mogli bismo da nosimo kontaktna sočiva koja projektuju slike direktno u oku onoga ko ih nosi.
U sočiva je ugrađena kamera i senzori koji se kontrolišu treptanjem oka. Takođe, imaju antene koje šalju sadržaj na spoljašni uređaj, poput pametnog telefona, za obradu. Samsung je počeo je da razvija pametna sočiva kako bi napravio bolji osećaj korisnicima Gugl naočara. Sočiva će imati zaštitu, ali vidljivost kroz njih će biti bolja. 
 
Samsung nije jedina firma koja je zainteresovana za pravljenje pametnih sočiva. Gugl poseduja već dva patenta sočiva sa fleksibilnom elektronikom i senzorima koji čitaju hemikalije u oku osobe koja ih nosi, te određuje nivo šećera u krvi.
 
Iako je Samsung dobio patent za proizvodnju ovih sočiva u Južnoj Koreji, još ne postoje garancije da će finalni proizvod ugledati svetlost dana.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija