VIDEO: Pametni kišobran koji vas upozorava na kišu

Pariska firma "Wezzoo je na "Kickstarter" postavila "crowdfunding" kampanju kojom na tržište želi da izbaci pametni kišobran pod nazivom "oombrella".
S obzirom na to da se danas doslovno sve može povezati, uopšte nas ne čudi da je to zadesilo i jedan kišobran, ali to ćete zadovoljstvo platiti oko 8.000 dinara
 
Kako bi se opravdala natprosečno visoka cena, "oombrella" u svojoj dršci poseduje pravu malu vremensku stanicu koja meri temperaturu, pritisak, vlažnost, te svetlosne senzore i "Blouetooth", putem kojeg se povezuje na aplikaciju za pametni telefon, kako bi vas mogla obavestiti da bi bilo dobro da ponesete kišobran sa sobom ako izlazite iz kuće, kao što možete videti u ovom videu. 
 
 
Pored toga, navode da su rebra kišobrana izrađena od kevlara, a na sebi poseduje i "mount" za priključivanje pametnog telefona, pa ga možete koristiti i kao selfie stick. 
 
Inače, firma "Wezzoo" već poseduje i vlastitu platformu za vremensku prognozu, čije usluge navodno koristi više od 200.000 korisnika, a aplikacija je toliko dobra da će vas s velikom sigurnošću upozoriti na kišu 15 minuta pre nego što počne da pada. 
 
Naravno, ako ga negde zaboravite ili izgubite, takođe ćete dobiti obaveštenje o tome.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija