VIDEO: Stiže redizajnirani Microsoftov Paint sa 3D alatima

Microsoft će 26. oktobra održati konferenciju na kojoj će, navodno, predstaviti brojne novitete.

Trenutno niko nije siguran u to šta će tačno Microsoft ponuditi i predstaviti na svojoj konferenciji.

Glasine kažu da će stići "novo doba Windows 10 operativnog sistema", ali za sada nema zvanične potvrde. Iako je, naravno, redizajn Paint aplikacije daleko od top vesti, reč je, definitivno, o jednoj od legendardnih aplikacija koja je s korisnicima više od tri decenije - inicijalna verzija predstavljena je u novembru 1985.

To su bila vremena kada je informatika zajedno s računarima tek kročila ka globalnom osvajanju, a Paint je izdržao sve godine probe. Reč je o aplikaciji koja se pojavila u apsolutno svim verzijama Microsoft Windows operativnih sistema do sada, uključujući i Windows 10.

Iako je reč o krajnje jednostavnoj aplikaciji koja ne može da se nosi sa obiljem fantastičnih alata za grafičku obradu, Paint je još tu i Microsoft je odlučio da mu udahne novi život.

Microsoft Paint bi trebalo da stigne s novim interfejsom, redizajnom prilagodođenim aktuelnoj verziji Windowsa, naravno uz podršku za ekrane osetljive na dodir i stylus olovku.

Ono što je naročito upečatljivo je podrška za 3D objekte i manipulaciju, zbog čega će ovaj jednostavni alat možda biti češće korišćen. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).