Hakerski napad prekinuo internet u SAD

Nekoliko velikih sajtova među kojima Tviter i Spotifaj, Si En En i Redit, bilo je blokirano danas tokom dva sata na istočnoj obali SAD, posle hakerskog napada na jednog internet provajdera, saopšteno je u Vašingtonu.

Smetnje, koje su trajale od 11 do 13 sati (GMT) imali su i sajtovi Njujork tajmsa, Voks media i Netfliksa, javila je agencija Frans pres.

Napad je najviše pogodio istočnu obalu SAD, ali i druge krajeve. Provajder Din iz američke savezne države Nju Hempšir na istočnoj obali saopštio je da su njegovi serveri bili mete napada što je izazvalo prekid internet saobraćaja, ali je posle dva sata sve vraćeno u normalu, javila je agencija AP.

Din obezbeđuje optimizaciju internet saobraćaj velikih sajtova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija