Pazite kada koristite WhatsApp

Ako WhatsApp slovi kao sigurna aplikacija kada je u pitanju razmena informacija između dvoje ljudi, eksperti za sigurnost ističu kako ipak treba pripaziti na neke stvari.

Naime, kada instalirate WhatsApp primićete obaveštenje da li želite da radite backup vaših razgovora na dnevnoj, nedeljnoj, mesečnoj bazi ili nikada. Iz kompanije tvrde kako vaši razgovori mogu jedino biti vidljivi između onog ko šalje i onog ko prima, te kako niti oni sami nemaju uvid u poruke i sadržaj koji se šalje.

S druge strane, iz Electronic Frontier Foundationa kažu kako bi ipak trebalo da budete oprezniji sa sadržajem, pogotovo kada radite backup ili koristite WhatsApp preko web aplikacije.

"Iako su poruke i medijski sadržaj između korisnika kriptovani, WhatsApp ne kriptuje online backup vaših razgovora", ističu iz EFF-a. Tačnije, to bi značilo da sve vaše poruke, fotografije, video snimci i ostali sadržaji mogu biti uskladišteni na cloud bez ikakve zaštite.

Sajberkriminalcima je potencijalno omogućeno da dođu do vaših podataka preko backup datoteka i čitaju šta god žele.

Korisnicima se preporučuje da ne rade backup podataka na cloud, a to isto važi i za vaše sagovornike. Takođe, EFF kaže da bi daleko sigurnije bilo da se napravi desktop aplikacija.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).