Nemačka traži da Fejsbuk odgovara za govor mržnje njenih stanovnika

Nemačka vlada razmatra mogućnost da društvena mreža Fejsbuk odgovara za govor mržnje koji objave njeni korisnici, saopštili su nemački zvaničnici.
Ministar pravde Haiko Mas rekao je u intervjuu za nemački list "Zidojče cajtung" da će Fejsbuk morati brže da briše objave koje nisu u skladu s nemačkim zakonima ili da se suoči sa novčanim kaznama. 
 
Mas je zahtevao od društvenih mreža da objave broj žalbi i način na koji su reagovali, navodeći da to ne povećava pritisak na Fejsbuk i Tviter. 
 
Socijaldemokrata Tomas Operman rekao je za "Špigl" da će dominantne društvene mreže, poput Fejsbuka, morati u roku do 24 sata da obrišu ilegalne objave ili plate kaznu do pola miliona evra. 
 
Kompanija Fejsbuk je saopštila da sarađuje sa nemačkim vlastima na suzbijanju govora mržnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).