Otkriveno šta je pravilo problem za Samsung Galaxy Note 7

Tokom zvanične Samsungove istrage o uzroku problema smartfona Galaxy Note 7, utvrđeno je da se radi o pogrešnoj veličini baterije i greškama u proizvodnji, piše The Wall Street Journal.
Kompanija će tokom vikenda objaviti zvanično saopštenje, ali je WSJ objavio rezultate istrage ranije. Samsung je unajmio tri nezavisne firme za analizu kontrole kvaliteta i lanca dobavljača, koje su ustanovile da je reč o dva problema. 
 
Prvi problem je baterija koju je proizvela kompanija Samsung SDI. Ove baterije se ne uklapaju u smartfon pravilno, što je dovelo do pregrevanja, a u pojedinim slučajevima do zapaljenja i eksplozija. 
 
Samsung se zatim okrenuo kompaniji Amperex Technology iz Hong Konga, a zbog žurbe da se naprave dovoljne zalihe Notea 7, došlo je do drugog problema, odnosno grešaka u proizvodnji. 
 
Galaxy Note 7 je povučen iz prodaje 2. septembra prošle godine, a proizvodnja je prekinuta 11. oktobra, kada je ustanovljeno da se problem javlja i u slučaju zamenskih uređaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija