Jahu pod istragom zbog sajber napada

Američka komisija za hartije od vrednosti i berzu (SEC) otvorila je danas istragu protiv Jahua kako bi utvrdila da li je ranije trebalo da obavesti investitore o dve ozbiljne krađe podataka, piše američki list "Volstrit Žurnal".
SEC je u decembru zatražio od tehnološke kompanije dokumentaciju koja se tiče sajber napada, pošto su, prema američkom zakonu, kompanije-žrtve takvih napada dužne da što pre dostave informacije, jer takvi napadi obično utiču na vrednost akcija kompanije, prenosi agencija Frans pres.
 
Jahu je saopštio u septembru da su hakeri 2014. godine ukrali lične podatke preko 500 miliona korisnika naloga Jahua, da bi u decembru priznao još jedan napad koji datira iz 2013. godine, a koji je pogodio više od milijardu korisnika.
 
Istraga SEC-a se fokusira na to zašto je Jahuu trebalo nekoliko godina da otkrije napade iz 2013. i 2014. godine.
 
Kako podseća AFP, Jahu je trenutno u procesu prelaska u ruke kompanije Verajzon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Mask tužio Open AI i Sema Altmana

Ilon Mask tužio je kompaniju OpenAI i njenog izvršnog direktora Sema Altmana, tvrdeći da su napustili prvobitnu misiju startapa da razviju veštačku inteligenciju za dobrobit ljudi, a ne za profit.