FOTO: Napravljena spektakularna fotografija krivudanja svetlosti kroz svemir

Naučnici koji istražuju poreklo svemira fotografisali su klaster galaksija koje su udaljene šest milijardi godina od Zemlje.

Istraživači koji rade na projektu Frontier Fields koji je namenjen za prikupljanje najranijih fotografija kosmosa, koristili su teleskop Hubble kako bi napravili fotografiju Abella 370 i polja galaksija koje se nalaze okolo.

Fotografija izgleda kao umetničko delo, a prikazuje misteriozne lukove plavog svetla koji se savijaju oko stotinu žuto-belih i eliptičnih galaksija.

Abell 370 nalazi se u konstelaciji Cetus, poznatoj kao Morsko čudovište. Svetlu galaksija je potrebno milijarde godina da dođe do Zemlje, što znači da su Hubbleove fotografije iz daleke prošlosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija